MG TF 1250 CC Convertible 1954 for sale
This is a free advert. Place your first free adverts here. Start here(click)

MATCHING NUMBERS & RESTORED TO FACTORY SPECS | ALL HISTORY KNOWN

Toen de TD niet meer zo goed verkocht, kwam er de TF. MG wilde met de TF een jonger kooppubliek bereiken door meer sportiviteit toe te voegen aan het bestaande model. Zo kwam bij de TF de grille schuin te staan, werden de koplampen geïntegreerd in de spatborden, veranderde de voorbank in twee losse stoelen en werden nog tal van kleine wijzigingen doorgevoerd. Het resultaat was een lichte, open tourer waarmee men heerlijk door het Engelse landschap kon blazen!

Anno 2018 is een MG TF in de staat van dit exemplaar haast niet te vinden. Maar hier is 'ie dan. De dagen van weleer, van een heerlijk ronkend motortje en picknicken, van een romantische regenbui en de eerste zonnestralen, die dagen kunnen met deze wagen worden herbeleefd. Het is niet zomaar een gerestaureerd exemplaar, nee; alles is zoveel mogelijk met originele onderdelen gedaan en met uitzondering van een praktische 1-2-3 ontsteking ook zoals het in de fabriek werd opgeleverd. Zo is de kleur tot exact de juiste teint bepaald, zijn de rugleuningen van de stoelen met paardenhaar gevuld en is alles correct afgesteld (de carburateurs hebben zelfs een reisje naar Worchestershire gemaakt). In tegenstelling tot andere, aangeboden exemplaren heeft deze TF het juiste onbeklede dashboard. De stoelen zijn ook van écht leder voorzien in plaats van goedkoper vinyl. Daarnaast is de kap die slechts één keer op de auto heeft gestaan van mohair en dus ook niet van pvc. Natuurlijk gaat het hier om een matching numbers exemplaar.

En daar stopt het niet. Want van deze wagen, die in 1954 van Engeland naar San Diego, Californië werd verscheept, is nagenoeg alle historie bekend. Per toeval werd het adres van de vorige eigenaar ontdekt, die van de restauratieprocedure op de hoogte is gehouden. En zelf nog een bijdrage heeft gedaan aan het ontluiken van de historie.

Deze MG TF is er eentje van 3.400 geproduceerde wagens in het bouwjaar 1954. En één der allerlaatsten met het 1250 cc motorblok. Het wagentje laat zich heerlijk startend en komt met een mooi plofje zoals t heurt tot leven. Alles, werkelijk alles verkeert in nieuwstaat met oog voor originele details. Anderhalf jaar geleden is de achteras er nog onder vandaan gehaald om een rammeltje te doen verdwijnen, een kwestie van nieuwe lagers. De as is toen meteen weer even mooi gespoten. Alle facturen van de restauratie zijn aanwezig alsmede een volledige foto-documentatie. De huidige eigenaar is van origine een plaatwerker met een precies oog voor detail. De restauratie van de wagen heeft 3 jaar geduurd, maar hier staat hij dan. De enige nieuwe MG TF die rondrijdt.

Vanzelfsprekend zijn er mogelijkheden om de auto te bekijken, na verkoop te transporteren naar een gewenst adres of te exporteren. Kom eerst maar eens kijken en luister onder het genot van een mok dampende thee naar de verhalen van de huidige eigenaar. We zoeken een nieuwe liefhebber.

N.b. deze auto wordt middels bemiddeling aangeboden en is te bezichtigen in de regio West-Friesland.

 
Seller: Marc van Domburg Scipio
Active at PWC since: 22-05-2018
Location: NETHERLANDS
Phone: +31629072134
   
   
   
 

Details for MG TF 1250 CC Convertible 1954 for sale

Make: MG
Type: TF 1250 CC
Coach: Convertible
Year: 1954
Price: EUR 34950
Advert ID: 234025
Viewed: 156

Longstone Classic Tyres Find vintage tyres tires Reifen pneus gomme

scam alert take precautions against SCAM